Ποιες χώρες πλήττει η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου

Ποιες χώρες πλήττει η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου

Στο μικροσκόπιο αναλυτών, επενδυτών, αλλά και όσων χαράσσουν την διεθνή οικονομική πολιτική έχουν τεθεί οι συνέπειες του πτωτικού ράλι του πετρελαίου για τις χώρες παραγωγής του μαύρου χρυσού οι οποίες «φλερτάρουν» με την χρεοκοπία.

Είναι ενδεικτικό, πως στο κλίμα αυτό, τα ομόλογα της Βενεζουέλας υποχώρησαν σε χαμηλό 16 ετών. Πιο συγκεκριμένα, τα ομόλογα λήξης 2027 υποχώρησαν κατά 8,3% διαμορφούμενα στα 37,825 cent στο δολάριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν των δηλώσεων του προέδρου της χώρας, ο οποίος εξέφρασε την αδυναμία της κυβέρνησης για μείωση των επιδοτήσεων στην βενζίνη. Ο Νικόλας Μαδούρο σε ομιλία του υπογράμμισε πως δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, εκτός και αν μία τέτοια κίνηση πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.  Παράλληλα, προσέθεσε πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα διατηρήσει σταθερή την συναλλαγματική ισοτιμία των 6,3 μπολιβάρ ανά δολάριο στις εισαγωγές.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.