Στην Αθήνα ο Ερντογάν – «Φρούριο» η πόλη

Στην Αθήνα ο Ερντογάν – «Φρούριο» η πόλη

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό «φρούριο» καθώς σε ισχύ βρίσκονται από τα ξημερώματα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ιδιαίτερα δύσκολες αναμένονται να είναι σήμερα οι μετακινήσεις στο απροσπέλαστο κέντρο της Αθήνας αλλά και από τα σημεία που θα περάσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και στο Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο.

Κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό στο «Σύνταγμα» ενώ κλειστοί είναι από τις 10:00 και οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός.

Με τις οδηγίες και της υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ. θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης από τις 06:00 την Πέμπτη έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, απαγόρευση κινητοποιήσεων αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, σε όλο το κέντρο της Αθήνας αλλά και από τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει η αυτοκινητοπομπή Ερντογάν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν

11:30
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

11:45
'Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου.

Θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος και παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

12:00
Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

12:40
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

13:30
'Αφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

14:50
Δηλώσεις στον Τύπο.

16:30
Συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

19:25
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του. Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19:30
Επίσημο δείπνο.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

11:15
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10
Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

13:30-15:00
Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.