Σε εμπόλεμες ζώνες ζει ένα στα έξι παιδιά παγκοσμίως

Σε εμπόλεμες ζώνες ζει ένα στα έξι παιδιά παγκοσμίως

Περισσότερα από 357 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή περίπου το ένα έκτο των παιδιών παγκοσμίως, ζουν σε εμπόλεμες ζώνες. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία έρευνας που δημοσίευσε η διεθνής ΜΚΟ Save The Children (Σώστε τα παιδιά). Σύμφωνα με την οργάνωση, το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συρράξεις αυξήθηκε κατά 75% από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Μάλιστα η Συρία, το Αφγανιστάν και η Σομαλία είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για νέους ανθρώπους και παιδιά, ενώ μεταξύ των κινδύνων είναι οι απαγωγές και οι σεξουαλικές επιθέσεις.  Η εντονότερη αστικοποίηση, το γεγονός ότι οι συρράξεις διαρκούν περισσότερο και η αύξηση του αριθμού των σχολείων και των νοσοκομείων που γίνονται στόχοι αυξάνουν πολύ τον κίνδυνο για τα παιδιά, που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους ή να υποστούν ακραία βία.

Στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι πάνω από 73.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί σε 25 ένοπλες συρράξεις από το 2005, όταν ο ΟΗΕ άρχισε να συλλέγει, να συγκρίνει και να ταξινομεί τέτοιες στατιστικές. Από το 2010, ο αριθμός των –επαληθευμένων από τον ΟΗΕ– περιπτώσεων παιδιών που έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί αυξήθηκε κατά σχεδόν 300%.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.