Ακρόπολη vs Gucci

Ακρόπολη vs Gucci

της Ειρήνης Γεωργιλέα

Η επίδειξη της Gucci στην Ακρόπολη είναι αναμφισβήτητα το θέμα των ημερών. Το «όχι» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου βρήκε κάποιους σύμφωνους και κάποιους αντίθετους.

Δύο απόψεις κυριάρχησαν. Η πρώτη ήταν αυτή που υποστήριζε πως η εθνική μας κληρονομιά και το μνημείο – έμβλημα για την Ελλάδα δεν πρέπει να ξεπουλιέται σε οποιονδήποτε οίκο όσα χρήματα κι αν αυτός διαθέσει. Η άλλη υποστήριζε πως η Ελλάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει ανάγκη από προβολή, τουρισμό και φυσικά χρήματα.

Δεν ξέρω αν η απόφαση του ΚΑΣ ήταν ορθή ούτε αν όντως με την πραγματοποίηση της επίδειξης η Ελλάδα θα κέρδιζε. Ξέρω πως όποια κι αν ήταν η απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή θα δεχόταν επικρίσεις.

Έχετε σκεφτεί τι θα επακολουθούσε ένα πιθανό «Ναι»; Αν δηλαδή δεχόμασταν την πρόταση της Gucci και της κάθε Gucci τότε πάλι θα υπήρχε μια φωνή που θα διαφωνούσε και θα έλεγε «η Ελλάδα ξεπουλιέται», «δίνει για πασαρέλα ό,τι πιο πολύτιμο έχει». Οι εφημερίδες θα έγραφαν πολλά και τα social media ακόμα περισσότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έως και τις 2 Ιουνίου καθημερινά θα υπήρχαν ρεπορτάζ που θα πλήθαιναν όσο θα πλησίαζε η μέρα της επίδειξης. Από την άλλη πάλι θα υπήρχαν πολλοί που θα λαχταρούσαν την άφιξη των μοντέλων, μοδίστρων, κάθε είδους celebrity και ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Σε ένα τέτοιο θέμα σύγκλιση απόψεων δεν υπάρχει και είναι λογικό να μην υπάρχει και θα έλεγα και θετικό γιατί παρά την κρίση και την οικονομική ανασφάλεια υπάρχουν ζητήματα που μας προβληματίζουν ακόμα κι αν δεν σχετίζονται άμεσα με τον μικρόκοσμό μας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.