Η «παγωμένη» αγορά

Η «παγωμένη» αγορά

Του Βασίλη Τσεκούρα

Καθυστέρηση στην καθυστέρηση, αναβολή στην αναβολή. Η αγορά πλέον, παρακολουθεί πιο στενά από ποτέ τις εξελίξεις. Με τα ορόσημα να χάνονται συνεχώς - για διάφορους λόγους – τα πάντα έχουν «παγώσει».

Η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει μη γνωρίζοντας το αύριο. Οι πληροφορίες που θέλουν το δημόσιο να μαζεύει χρήματα για τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο, αν μη τι άλλο δημιουργεί ασφυξία στην αγορά. Όχι μόνο από την πτώση της κατανάλωσης (που είναι γεγονός), αλλά και την αύξηση των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Μάλλον, βρισκόμαστε ενώπιον διάφορων πολιτικών «ζυμώσεων» εντός και εκτός συνόρων και διπλωματικών συσχετισμών. Αυτά όμως, δεν απασχολούν ιδιαίτερα την ελληνική αγορά, που το μόνο που ζητεί, είναι ανάσα.

Όλοι «βλέπουν» κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά…

Εντύπωση προκαλεί κάτι ακόμα: όλοι βλέπουν πρόοδο και κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά αυτές οι εξελίξεις δεν φαίνονται ορατά στον ορίζοντα.

Στην τελική, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στα όριά τους, η ιδιωτική κατανάλωση να πέφτει συνεχώς, τα κόκκινα δάνεια να αυξάνονται, πόσο πολύ φαίνεται να ενδιαφέρει την πολιτική (εντός και εκτός συνόρων) το πώς μπορεί να βιώνει τις καθυστερήσεις μια αποδεκατισμένη αγορά;

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.