ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ: Υποχρεωτική η πληρωμή των ιατρικών δαπανών με πλαστικό χρήμα

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ: Υποχρεωτική η πληρωμή των ιατρικών δαπανών με πλαστικό χρήμα

Τη λύση σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια των ακινήτων τους έδωσε μέσα από την εκπομπή «Υπάρχει Λύση» ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει το δικαίωμα να δηλώσει ως ανείσπρακτα τα ενοίκια που δεν έχει λάβει, προκειμένου να μη φορολογηθεί για εισόδημα που δεν έχει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει κινήσει όλα τα ένδικα μέσα προς τον ενοικιαστή, μέχρι την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Ο Αντώνης Μουζάκης τόνισε ότι στην εφορία πρέπει να κατατεθεί δικαστική αγωγή και δεν αρκεί ένα εξώδικο για να εξαιρεθούν από τη δήλωση τα ανείσπρακτα ενοίκια. Αυτή η δυνατότητα, ωστόσο, δεν δίνεται σε εταιρείες που δεν εισπράττουν τα ενοίκια ακινήτων που μισθώνουν. Η εταιρεία θα φορολογηθεί κανονικά και το ενοίκια που δεν έχει λάβει θα συμπεριληφθούν στα έσοδά της.

Αναφερόμενος στο χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, μίλησε για την παράδοξη ρύθμιση, που επιτρέπει σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία να μαζεύουν μόνο χάρτινες αποδείξεις, ώστε η χρήση κάρτας να μην είναι υποχρεωτική. Προϋπόθεση όμως είναι πως οι ιατρικές δαπάνες, τα έξοδα για ιατρική περίθαλψη, θα προσμετρώνται μόνο αν πληρωθούν ηλεκτρονικά.

Μεταξύ των ιατρικών δαπανών συγκαταλέγονται οι αμοιβές γιατρών και ιατρικών κέντρων, τα έξοδα νοσηλείας σε νοσοκομεία ή κλινικές, αλλά και οι συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.