Μοναξιά, ανασφάλεια και το φαινόμενο "Μπλέ Φάλαινα"

Μοναξιά, ανασφάλεια και το φαινόμενο "Μπλέ Φάλαινα"

H είδηση πως ένα διαδικτυακό παιχνίδι μπορεί να σε οδηγήσει στην αυτοκτονία σοκάρει. Πόσω μάλλον όταν ακούς πως έφηβοι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους επειδή ακολούθησαν τις οδηγίες ενός αγνώστου που τους οδήγησε στον θάνατο. 
 
Για ποιο λόγο ένας έφηβος σήμερα να δεχτεί να χαράξει το σώμα του, να το κάψει και γενικά να βλάψει τον εαυτό του;Τι σκέφτεται ο έφηβος που αποφασίζει για τουλάχιστον σαράντα μέρες και ακολουθεί πιστά όλα όσα του λένε να κάνει. Ποια η ψυχολογία του όταν αποφασίζει να δεχτεί την πρόκληση και να πηδήξει από ένα κτίριο ή να κρεμαστεί με μια θηλιά στον λαιμό; 
 
Έχει μεγάλη σημασία να προλάβουμε αυτά τα παιδιά όχι όμως την τελευταία στιγμή πριν δεχτούν την τελική πρόκληση του θανάτου αλλά πριν νιώσουν τόσο μόνα και τόσο χαμένα που δεχτούν να λάβουν μέρος στην μπλέ φάλαινα. 
 
Όταν είσαι έφηβος κάνεις πολλά για να δείξεις πως είσαι "μάγκας" και γενικά πως το 'χεις. Στην εποχή μας αυτό ίσως να ήταν εκείνο το τσιγάρο που είχαμε κλέψει από τη θεία μας που κάπνιζε δυο δυο τα πακέτα και αποφασίζαμε να το μοιραστούμε με την παρέα μετά το σχολείο στο παρκάκι απέναντι.  Πόσο αθώο μοιάζει σήμερα εκείνο το τσιγάρο! 
 
Τα πράγματα έχουν αλλάξει και σήμερα οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με πολλαπλές απειλές. Ναρκωτικά, bullying και τώρα μπλε φάλαινα. Το θέμα δεν είναι πόσες πολλές είναι οι απειλές, το θέμα είναι πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά μας. Ο κόσμος είναι άγριος και οι εποχές απαιτούν ωριμότητα, λογική και κριτική ικανότητα. Η "μπλέ φάλαινα" είναι η νέα απειλή αλλά μήπως η μοναξιά και η ανασφάλεια που νιώθουν σήμερα οι νέοι είναι οι πραγματικές απειλές;
Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.