Έναρξη συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με άρωμα Βορείου Ελλάδος

Έναρξη συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με άρωμα Βορείου Ελλάδος

 

Τρεις ελληνικές επιχειρήσεις που αριστεύουν στη Βόρεια Ελλάδα υποδέχτηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών. «ΒΙΚΟΣ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ – ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ», «SUNLIGHT RECYCLING» σήμαναν μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη την έναρξη της συνεδρίασης της 14ης Ιουνίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης o οποίος επεσήμανε τη σημασία της ανάδειξης καλών πρακτικών και επιτυχημένων επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις επιχειρήσεις είχαν βραβευτεί για τις καλές τους επιδόσεις στην 5η τελετή απονομής των βραβείων «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών που ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μίλησαν για τον οικονομικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Οι επενδύσεις στα αναψυκτικά και το νερό αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Εντός της χρονιάς αναμένεται επένδυση 25 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο μονάδες παραγωγής η μία αφορά στην εμφιάλωση αναψυκτικών και η δεύτερη στην εμφιάλωση νερού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πωλήσεων και & Μarketing, Κωνσταντίνο Σεπετά το 2016 ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση κλείνοντας στα περίπου 68 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρηση στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του δικτύου και της διανομής των προϊόντων εκτός βορείου Ελλάδος.

«Οι κερδοφορίες των τελευταίων ετών είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Πρέπει όμως να μάθουμε να ζούμε με αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο financial manager της επιχείρησης «Ελληνική Ζύμη - Αραμπατζής», Δημήτρης Γιαλαμίδης. Η επιχείρηση που εδρεύει στην Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης και μετρά δεκαετίες στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, υποστηρίζοντας την αγορά Food Service και την λιανική, διαθέτει 3 εργοστάσια, 22 γραμμές παραγωγής και απασχολεί 515 εργαζόμενους. Παράλληλα εξάγει σε όλες τις ηπείρους εκτός της Αφρικής. Το 2016 ο τζίρος του Ομίλου ανήλθε στα 67,1 εκατομμύρια ευρώ.

Tην νέα εταιρεία ανακύκλωσης Sunlight Recycling του Ομίλου Οlympia που εδρεύει στην Κομοτηνή παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της, Σπύρος Κόπολας. Οι εξαγωγές καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων καθώς η ελληνική αγορά εμφανίζεται αρκετά μικρή για την απορρόφηση ολόκληρης της παραγωγής. Στα άμεσα σχέδια η επένδυση σε Καναδά και Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή πραγματοποιείται η δημόσια προσφορά για το πενταετές κοινό ομόλογο της συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ με το εύρος της απόδοσης μεταξύ 4,2% - 4,7%.

Σχετικά με την κατανάλωση τόσο ο κ. Σεπετάς της ΒΙΚΟΣ όσο και ο κ. Γιαλαμίδης της «Ελληνική Ζύμη – Αραμπατζής» επεσήμαναν την σημαντική πτώση που παρατηρείται. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι πρώτοι μήνες του 2017 έδειξαν πως πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο.

 

 

IMG 20170614 110518

 

IMG 20170614 105549

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Συνημμένα αρχεία:

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.