Πρεμιέρα για το ομόλογο του Ομίλου Μυτιληναίος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πρεμιέρα για το ομόλογο του Ομίλου Μυτιληναίος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος υποδέχτηκε το Χρηματιστήριο Αθήνων σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου. Με αφορμή την έναρξη της διαπραγμάτευσης των 300.000 ομολογιών της εταιρείας στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος χτύπησε το «καμπανάκι» της σημερινής συνεδρίασης. Το «παρών» στην ξεχωριστή εκδήλωσε έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης και στελέχη του Ομίλου Μυτιληναίος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στην προσφορά του ιδιωτικού τομέα τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Η ανάπτυξη περνά μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στον ιδιωτικό τομέα» επεσήμανε ο κ. Μυτιληναίος προτρέποντας και άλλες επιχειρήσεις ακόμα και start ups να κάνουν τέτοιες αντίστοιχες κινήσεις και με τα χρόνια να εξελιχθούν σε σημαντικές επιχειρηματικές δυνάμεις. Παράλληλα επεσήμανε την τεράστια ανταπόκριση των ιδιωτών στην έκδοση του ομολόγου καθώς οι εντολές τους ξεπέρασαν τελικά τις 10.500! Αξίζει να σημειωθεί πως οι εντολές από θεσμικά χαρτοφυλάκια ξεπέρασαν τις 90 φτάνοντας το συνολικό ύψος των 330 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά αποδεικνύει ότι έχει τη δυνατότητα άντλησης σημαντικών κεφαλαίων όταν οι εταιρείες και οι ανάδοχοι συνεργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή. Σταθμό για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης τη νέα αγορά του Χ.Α. για τα εταιρικά ομόλογα.

Το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο έκλεισε την Παρασκευή 23 Ιουνίου με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,1% και τις προσφορές να ξεπερνούν τα 740 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην ομολογιακή έκδοση της Μυτιληναίος συμμετείχε και η ευρωπαϊκή τράπεζα ανάπτυξης EBRD, με τη συμμετοχή της να ανέρχεται στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «ΜΥΤΙΛΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «MYTILB1».Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της εταιρείας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, δηλαδή 100% της ονομαστικής αξίας της.

xa1

 

xa3

 

xa4

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.