Η ανάπτυξη… των φλαμίνγκο!

Η ανάπτυξη… των φλαμίνγκο!

Του Βασίλη Τσεκούρα

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Μπορεί να κλείσαμε την αξιολόγηση, να μας έρχεται η δόση, αλλά οι «βαριές» υποχρεώσεις των πολιτών να ξεκινούν απ’ αυτό τον μήνα. 

Το πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να κινείται σε θερμοκρασίες… περιβάλλοντος.

Τα διεθνή θέματα (που αφορούν και την Ελλάδα) δεν φαίνεται να μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Ποιος έμαθε άραγε τι συνέβη στο G20 στο Αμβούργο; Τι γίνεται με το Κυπριακό; Ακόμα και οι εξελίξεις στο Συριακό θα πρέπει να μας απασχολούν λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος που πλήττει τη χώρα μας ως πύλη εισόδου. Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι – σε πληθυσμό – όσο δυο φορές… η Κόρινθος, δηλαδή πάνω από 60.000;

Προς τι όλα τα παραπάνω; Φαίνεται ότι πλέον, ο κόσμος έχει βαρεθεί. Έχει αποστασιοποιηθεί από όλες τις εξελίξεις. Οι πολίτες έχουν κουραστεί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, που θα βρουν δουλειά. Και… όχι μόνο!

Τηλεπαιχνίδια όπως το survivor που ήταν για μήνες καθημερινό θέμα συζήτηση, ακόμα και τις ημέρες της μεγάλης αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία.. Ή εσχάτως, η μόδα με τα «φλαμίνγκο» στις ελληνικές παραλίες, με φωτογραφίες να έχουν κατακλύσει τα social media, σε καθημερινή βάση! Αν η ανάπτυξη της χώρας στηριζόταν εκεί, θα είχαμε… εκτοξευθεί!

Δεν τα έχουμε βάλει με τη μόδα φυσικά. Το καλοκαίρι, άλλωστε στην Ελλάδα και οι διακοπές προσφέρονται για λίγες στιγμές χαλάρωσης και όλα είναι μέσα… στο παιχνίδι. Αυτά, όμως, δεν είναι τα προβλήματα της χώρας. Όλοι έχουν βαρεθεί να ακούν για φόρους, περικοπές στις συντάξεις, ανεργία, υποχρεώσεις και ένα αβέβαιο μέλλον. Όχι κατ' αποκλειστικότητα για την οικονομία της χώρας, αλλά και για τα οικονομικά του καθενός. Άλλωστε, τα οικονομικά του κράτους απέχουν... έτη από την τσέπη του κάθε πολίτη.

Δεν ενδιαφερόμαστε για τα σοβαρά, τα σημαντικά που θα πρέπει να μας απασχολούν. Όσο οι πολιτικοί τσακώνονται για την εξουσία και όχι για το πως θα πάει μπροστά η χώρα, όσο και οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούνται με τα σοβαρά ζητήματα, δεν θα πάμε μπροστά. Επτά χρόνια μνημονίου δεν θα έχουν διδάξει, όπως φαίνεται. Αντιθέτως, ακούμε μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών, περικοπές και επιπλέον φόροι.

Ουδείς έχει εξηγήσει στον κόσμο τι συμβαίνει, πως η χώρα θα βγάλει το κεφάλι πάνω από το νερό. Τα… ροζ φλαμίνγκο στις παραλίες μας κρατούν στην επιφάνεια, όπως οι μηχανισμοί στήριξης. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πέσουμε στο νερό και να κολυμπήσουμε προς τη στεριά. Αδιαφορώντας για τα πάντα όμως, θα μείνουμε πάνω στα φλαμίνγκο για να καιγόμαστε από τον ήλιο.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.