1 στις 5 συνδρομές κινητής τηλεφωνίας είναι πλέον σε δίκτυα 5G

Δυναμική ανάπτυξη, παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις και τις γεωπολιτικές αναταραχές σε ορισμένες αγορές, καταγράφει το 5G. Στα τέλη του 2023, υπολογίζεται ότι μία στις πέντε συνδρομές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως θα είναι σε δίκτυα 5G.

Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report Νοεμβρίου 2023, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 610 εκατ. νέες συνδρομές 5G για το 2023, αυξημένες κατά 63% σε σχέση με το 2022, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό, παγκοσμίως, σε 1,6 δισ., περίπου 100 εκατ. περισσότερα από αυτά που είχαν προβλεφθεί.

Σε επίπεδο περιφερειών, η υιοθέτηση των συνδρομών 5G στη Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Μέχρι το τέλος του 2023, η περιοχή αναμένεται να εμφανίζει την υψηλότερη διείσδυση συνδρομών 5G παγκοσμίως, που θα αγγίζει το 61%.

Ισχυρή ανάπτυξη συνδρομών 5G εμφάνισε και η Ινδία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Ειδικότερα, στο τέλος του 2023, 14 μήνες μετά το εμπορικό λανσάρισμά του η διείσδυση του 5G αναμένεται να ξεπεράσει το 11% στην Ινδία.

Στα επόμενα έξι χρόνια, από το τέλος του 2023 έως και το 2029, οι παγκόσμιες συνδρομές 5G προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό άνω του 330% – από 1,6 δισ. σε 5,3 δισ. Η κάλυψη 5G προβλέπεται να είναι διαθέσιμη σε περισσότερο από το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2023 και το 85% μέχρι το τέλος του 2029.

Η Βόρεια Αμερική και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου αναμένεται να έχουν τα υψηλότερα περιφερειακά ποσοστά διείσδυσης 5G μέχρι το τέλος του 2029 στο 92%, με τη Δυτική Ευρώπη να ακολουθεί με διείσδυση 85%.

Εκτοξεύεται η κατανάλωση

Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report, που παρουσιάστηκε χθες, η παγκόσμια μέση κατανάλωση δεδομένων ανά smartphone συνεχίζει να αυξάνεται. Η συνολική κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί από το τέλος του 2023 έως το τέλος του 2029.

Η αύξηση αυτή συνδέεται με παράγοντες, όπως οι βελτιωμένες δυνατότητες των συσκευών, η αύξηση του περιεχομένου με δεδομένα έντασης και οι συνεχείς βελτιώσεις στην απόδοση των δικτύων, που έχουν αναπτυχθεί.

“Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης δημιουργείται σε εσωτερικούς χώρους, όπου οι άνθρωποι συνήθως περνούν τον περισσότερο χρόνο τους, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη επέκτασης της κάλυψης μεσαίας ζώνης συχνοτήτων 5G τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, για να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία 5G σε όλες τις τοποθεσίες”, σχολίασε ο Peter Jonsson, συντάκτης του Ericsson Mobility Report.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, η μεσαία ζώνη συχνοτήτων 5G συνδυάζει υψηλή χωρητικότητα με καλή κάλυψη, καθιστώντας την, ιδανική επιλογή για τη διασφάλιση της πλήρους εμπειρίας 5G.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.