Τα διεθνή νέα της ημέρας (01/03/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (01/03/2017)

ΓΑΛΛΙΑ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ Μ. ΛΕΠΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΗΜε συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων  του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν. Η υποψήφια της άκρας δεξιάς είχε αναρτήσει το 2015 στο twitter φωτογραφίες από εκτελέσεις των τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ. Σε περίπτωση που η Λεπέν καταδικαστεί για τη δημοσίευση βίαιων εικόνων, προβλέπεται τριετής φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

ΓΑΛΛΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΡ. ΟΛΑΝΤ

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εκπυρσοκρότησε όπλο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φρανσουά Ολάντ στην πόλη Βιλονιόν της δυτικής Γαλλίας. «Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, που παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τα εγκαίνια σιδηροδρομικής γραμμής. Το όπλο ενός ελεύθερου σκοπευτή που βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου, 100 μέτρα μακριά από τον Ολάντ, εκπυρσοκρότησε, όταν ο σκοπευτής το μετακίνησε για να αλλάξει θέση.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ – ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΟΜΠΑΜΑ

Συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House έκλεισαν ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, η εταιρεία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για την έκδοση δύο βιβλίων για τα απομνημονεύματα του ζεύγους Ομπάμα, που θεωρείται ότι θα λάβουν περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, ενώ η Μισέλ Ομπάμα είναι η συγγραφέας ενός βιβλίου για φαγητό και κηπουρική.

Κ. ΚΟΝΓΟΥΕΪ: «ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ»

«Δεν νιώθω ότι έδειξα ασέβεια» είναι η απάντηση της Κέλιαν Κόνγουεϊ στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις φωτογραφίες που την έδειχναν να κάθεται με τα παπούτσια στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου, κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με Αφροαμερικανούς πρυτάνεις. «Μου ζητήθηκε να βγάλω φωτογραφίες από την καλύτερη γωνία σε ένα γραφείο γεμάτο κόσμο. Δεν υπήρχε έλλειψη σεβασμού, δεν ήθελα να βάλω τα πόδια μου στον καναπέ», τόνισε η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.