Τα διεθνή νέα της ημέρας (12/04/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (12/04/2017)

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ πως ο Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αναφορά έγινε όταν ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του Χίτλερ με τον Άσαντ, καθότι ο Γερμανός δεν έριξε χημικά στον ίδιο το λαό του. Ο Σπάισερ έσπευσε να ανακαλέσει τη δήλωσή του. «Ήταν λάθος να θίξω το λεπτό ζήτημα του Ολοκαυτώματος και δεν υπάρχει καμία σύγκριση», είπε.

Β. ΣΟΪΜΠΛΕ: ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για τον κίνδυνο εγκαθίδρυσης δικτατορίας στην Τουρκία, μέσω του δημοψηφίσματος που ενισχύει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όταν δημοσιογράφος της εφημερίδας Spiegel ρώτησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αν επιχειρεί ο Ερντογάν να εγκαθιδρύσει μία αυτοκρατορία ή ακόμη και μία δικτατορία, ο Σόιμπλε απάντησε πως «κάποιος μπορεί να διαβάσει με αυτόν τον τρόπο τη συνταγματική αναθεώρηση».  «Στην πραγματικότητα υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις», πρόσθεσε.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 108 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ PETROBRAS

Το πράσινο φως έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας στη διεξαγωγή ερευνών σε βάρος τουλάχιστον οκτώ υπουργών της κυβέρνησης Τέμερ. Η απόφαση αφορά 108 πολιτικούς που είναι ύποπτοι για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου Petrobras, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο δήμαρχος του Ρίο Ντι Τζανέιρο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι κατηγορίες αφορούν την υπεξαίρεση χρημάτων από την Petrobras και την διοχέτευσή τους στη χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων.

ΟΗΕ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΟΥ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Για μαζικούς θανάτους εξαιτίας του λιμού στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή προειδοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες, τη Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη, μαστίζονται από την πείνα και την ξηρασία. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τις τέσσερις χώρες, αλλά έχουν λάβει λιγότερα από ένα δισεκατομμύριο μέχρι σήμερα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.