Τα διεθνή νέα της ημέρας (13/04/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (13/04/2017)

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεκάδες χιλιάδες Ούγγροι πολίτες συνέχισαν τις διαδηλώσεις στη Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για το νόμο της κυβέρνησης που οδηγεί στο κλείσιμο κορυφαία ξένα πανεπιστήμια. Διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς που εμπόδισαν την είσοδό τους στα γραφεία του κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, όπου ακούστηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Βέτο άσκησε η Ρωσία στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταδίκη της χημικής επίθεσης στη Συρία. Το σχέδιο ψηφίσματος έφεραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία. Είναι η όγδοη φορά που η Μόσχα μπλοκάρει απόφαση κατά του Άσαντ. Η επίθεση με χημικά κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 80 ανθρώπους.

ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΛΑΒΕ ΤΙΜΗΤΙΚΑ Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΜΑΛΑΛΑ ΓΙΟΥΖΑΦΖΑΪ

Την καναδική υπηκοότητα έλαβε τιμητικά η Μαλάλα Γιουζαφζάι, η Πακιστανή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης. Η νεαρή ακτιβίστρια που είναι το έκτο και το νεότερο άτομο που λαμβάνει την καναδική υπηκοότητα, είναι γνωστή για τις δράσεις της για την εκπαίδευση των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Οττάβα έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΤΗΝ DAILY MAIL

Αποζημίωση και δημόσια συγγνώμη κέρδισε η Μελάνια Τραμπ από την Daily Mail. Σε άρθρο για την καριέρα που έκανε ως μοντέλο η Πρώτη Κυρία, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ δούλευε και ως συνοδός. Το άρθρο δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016 και προκάλεσε τη μήνυση από την πλευρά της Μελάνια, που ζητούσε 150 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό που έλαβε από την εφημερίδα δεν έχει γίνει γνωστό, περιλαμβάνει όμως δικαστικά έξοδα και αποζημίωση.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.