Τα διεθνή νέα της ημέρας (19/04/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (19/04/2017)

ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ISIS

Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός σε τρομοκρατική επίθεση στο Όρος Σινά της Αιγύπτου. Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση έγινε περίπου 800 μέτρα μακριά από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, ένα από τα παλιότερα ορθόδοξα μοναστήρια και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΜΑΣΣΑΛΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας στη Μασσαλία. Οι γαλλικές αρχές εντόπισαν εκρηκτικά, όπλα και μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο διαμέρισμα τους ενός από τους συλληφθέντες. Οι δύο άνδρες είναι Γάλλοι υπήκοοι και γνωστοί στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας καθώς είχαν φυλακιστεί ξανά για διακίνηση ναρκωτικών το 2013.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΑ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

Σε νοσοκομείο του Χιούστον εισήχθη ξανά ο 92χρονος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος. Ο εκπρόσωπος του πρώην Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, δηλώνοντας πως ένας βήχας εξελίχθηκε σε πνευμονία, ο Τζορτζ Μπους όμως «είναι ευδιάθετος και σύντομα θα ανακτήσει τις δυνάμεις του». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε νοσηλευτεί τον Ιανουάριο και πάλι με συμπτώματα πνευμονίας.

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΕ ΕΠΤΑ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ «ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ» Ο ΜΕΛΑΝΣΟΝ

Την τεχνολογία του ολογράμματος αξιοποίησε για την προεκλογική του εκστρατεία ο Γάλλος υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, πέντε μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο 65χρονος υποψήφιος βρισκόταν στην πόλη Ντιζόν, η ομιλία του όμως προβαλλόταν ζωντανά μέσω δορυφόρου σε άλλες έξι πόλεις της γαλλικής επικράτειας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.