Τα διεθνή νέα της ημέρας (10/07/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (10/07/2017)

ΠΕΡΟΥ: ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 9 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στο Περού κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν. Το διώροφο λεωφορείο έχασε τον έλεγχο και ξέφυγε της πορείας του, ενώ βρισκόταν σε δρόμο της περουβιανής πρωτεύουσας, Λίμα.  Το δυστύχημα συνέβη δύο χιλιόμετρα μακριά από το Προεδρικό Μέγαρο της Λίμα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, ο οδηγός του λεωφορείου είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Οι αρχές της Αυστρίας απαγόρευσαν την είσοδο του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί στη χώρα, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση για την πρώτη επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αυστριακής κυβέρνησης, η επίσκεψη του Ζεϊμπεκτζί  θα αποτελούσε «κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΠΕΛ

Στην γενέτειρά του την Αυστραλία επέστρεψε ο Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, επικεφαλής Οικονομικών του Βατικανού. Ο 76χρονος Καρδινάλιος έφτασε στο Σίδνεϊ, προκειμένου να δικαστεί στις 26 Ιουλίου για τα σεξουαλικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμά του στο Βατικανό.

ΠΙΘΑΝΟΝ «ΑΧΡΗΣΤΟ» ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ ΝΤΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ DNA

Αμφιβολίες προέκυψαν για το γενετικό υλικό του Σαλβαντόρ Νταλί, η σορός του οποίου θα εκταφιαστεί, για να διαπιστωθεί αν η φερόμενη ως κόρη του, Πιλάρ Άμπελ είχε πράγματι συγγένεια μαζί του. Όπως αναφέρει καταλανική εφημερίδα, ο διάσημος ζωγράφος είχε βαλσαμωθεί μετά το θάνατό του. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ιατροδικαστή που είχε διευθύνει τις εργασίες της βαλσάμωσης της σορού του, η φορμόλη που χρησιμοποιήθηκε ενδέχεται να έχει καταστρέψει το DNA του Σαλβαντόρ Νταλί. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.