Τα διεθνή νέα της ημέρας (26/07/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (26/07/2017)

ΓΑΛΛΙΑ: ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν χιλιάδες πυροσβέστες στη Νότια Γαλλία, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα. Οι αρχές ζήτησαν από τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Περίπου 4.000 εκτάρια στις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας έχουν καεί, ανάμεσά τους περιοχές στο νησί της Κορσικής και μεγάλο τμήμα στο καλοκαιρινό θέρετρο Σαν Τροπέζ. Η Γαλλία ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

ΗΠΑ: ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η επιβολή νέων κυρώσεων από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Με 419 ψήφους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατών υπέρ, και μόλις τρεις κατά, το νομοσχέδιο μένει να περάσει από τη Γερουσία και να επικυρωθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το σχέδιο προβλέπει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας στα εδάφη της αλλά και την υπόθεση της ανάμιξης του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές. Οι κυρώσεις που ψήφισε η Γερουσία ανατρέπουν τα σχέδια του Τραμπ για βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα, ενώ και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ριμπάκοφ έκανε λόγο για «εχθρική ενέργεια».

ΙΝΔΙΑ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΜΠΑΪ

Τους 17 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στο Μουμπάι της δυτικής Ινδίας. Τα αίτια της κατάρρευσης του τετραώροφου κτιρίου ερευνώνται, την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες διάσωσης των ενοίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ισόγειο στεγαζόταν κέντρο νοσηλείας και αυτό το διάστημα ανακαινιζόταν.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.