Τα διεθνή νέα της ημέρας (28/07/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (28/07/2017)

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΡΙΦ

Τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ καθαίρεσε από το αξίωμά του το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Η απόφαση ήρθε έπειτα από κατηγορίες για διαφθορά τις οποίες διερεύνησαν οι αρχές. Η έρευνα κατέληξε στα Panama Papers και τη σύνδεση των παιδιών του Πακιστανού πρωθυπουργού με offshore εταιρίες. Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Σαρίφ παραιτήθηκε, ακολουθώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ξεπέρασαν τους 50 οι τραυματίες από σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη. Η αμαξοστοιχία δεν κατάφερε να σταματήσει την ώρα που εισερχόταν στο σιδηροδρομικό σταθμό Francia με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην αποβάθρα. Το προσωπικό και οι επιβάτες του τρένου που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων για το σαββατοκύριακο διέταξε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέας συντακτικής συνέλευσης. Η αντιπολίτευση, ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας σε νέες διαμαρτυρίες ενάντια στην τροποποίηση του Συντάγματος από τον Μαδούρο. Σύμφωνα με την εισαγγελία της πολιτείας Καράμπομπο, τις τελευταίες δύο μέρες πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων στο Καράκας.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΙΛΛΑ

Στη γενέτειρα του πατέρα του, το νησί των Φαιάκων, παραθερίζει ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλλα. Το πριγκιπικό ζευγάρι φιλοξενείται στη βίλα Ρότσιλντ σε μία κατάφυτη έκταση στην περιοχή της Κερασιάς, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Κέρκυρας.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.