Τα διεθνή νέα της ημέρας (02/08/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (02/08/2017)

ΗΠΑ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ – «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ», ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ

«Προσωπικά υπεύθυνο» κατέστησε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας ο Ντόναλντ Τραμπ, για την ασφάλεια των δύο στελεχών της αντιπολίτευσης που συνελήφθησαν, έπειτα από τις κάλπες της Κυριακής. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τους συλληφθέντες Λεδέσμα και Λόπεζ πολιτικούς κρατούμενους, ενώ εφάρμοσε κυρώσεις σε βάρος του Νικολάς Μαδούρο προσωπικά, απαγορεύοντας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες μαζί του. Στην ίδια λίστα των ΗΠΑ βρίσκονται ο Άσαντ της Συρίας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της νέας επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας σε ερώτηση που δέχτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή. Η 37χρονη Τζακίντα Άρντερν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει αν θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια, για να απαντήσει στο δημοσιογράφο πως θεωρεί απαράδεκτο να ρωτώνται οι εργαζόμενες γυναίκες στο χώρο της εργασίας τους για τα σχέδια τους περί μητρότητας.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Την τελευταία του σόλο εμφάνιση θα πραγματοποιήσει ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας, πριν από την παραίτησή του από τα δημόσια καθήκοντά του, την οποία ανακοίνωσε τον Μάιο. O 96χρονος σύζυγος της Ελισάβετ θα παραβρεθεί σε παρέλαση του Βασιλικού Ναυτικού στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ έχει παραστεί σε περισσότερες από 22.000 επίσημες εκδηλώσεις, μετά από το γάμο του με τη βασίλισσα το 1947.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.