Τα διεθνή νέα της ημέρας (12/09/2017)

Τα διεθνή νέα της ημέρας (12/09/2017)

ΟΗΕ: ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας ψήφισε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από την τελευταία και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η ΠιονΓιανγκ. Οι σημαντικότερες από τις κυρώσεις είναι οι περιορισμοί στον εφοδιασμό της Βόρειας Κορέας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από τη χώρα. «Δεν επιδιώκουμε πόλεμο», ξεκαθάρισε η  πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. «Εάν συμφωνήσει να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα μπορεί να επιδιώξει ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε η Νίκι Χέιλ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Σε 63 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γιουλέν προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρώην υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, ενώ οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 21 επαρχίες της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Αναντολού. Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατηγορία που ο ίδιος ο ιμάμης αρνείται.

ΡΩΣΙΑ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΑΡΟ

Σφοδρές αντιδράσεις από ομάδες Ρώσων χριστιανών έχει προκαλέσει η ταινία για τη ζωή του τσάρου Νικόλαου του δεύτερου, που αγιοποιήθηκε το 2000. Η ταινία, που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο, έχει τίτλο Ματίλντα και αναφέρεται στη φημολογούμενη σχέση του τελευταίου Ρομανώφ με μία διάσημη μπαλαρίνα. «Δεν έχουν δικαίωμα να απαγορεύσουν την ταινία», διατείνεται ο σκηνοθέτης Αλεξέι Ούτσιτελ.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.