Πτώση 21% στα κέρδη δεύτερου τριμήνου της H&M

Πτώση 21% στα κέρδη δεύτερου τριμήνου της H&M

«Βουτιά» 21% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης Η&Μ (Hennes & Mauritz) στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 4,64 δισ. σουηδικών κορόνων (520 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, έναντι 5,9 δισ. σουηδικών κορόνων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με το MarketWatch. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 4,74 δισ. σουηδικών κορόνων.

Οι πωλήσεις το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 60,46 δισ. σουηδικές κορόνες, έναντι 59,54 δισ. σουηδικές κορόνες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η επέκταση των ηλεκτρονικών πωλήσεων της εταιρείας, ωστόσο, συνεχίστηκε με την προσθήκη τριών ακόμη αγορών κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, γεγονός που βοήθησε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της να καταγράψουν αύξηση κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Η σουηδική αλυσίδα ένδυσης ανέφερε, σύμφωνα με το MarketWatch, ότι εισήλθε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με μεγάλο απόθεμα προϊόντων, γεγονός που οφείλεται μεταξύ άλλων στις διακοπές στη ροή των προϊόντων της σε πολλές από τις κύριες αγορές πωλήσεών της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάντως, το υψηλό επίπεδο αποθεμάτων αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των κερδών το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν κάπως πιο δύσκολο από ό,τι αναμενόταν, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει σταδιακή βελτίωση και ότι θα δούμε ένα ισχυρότερο δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της H&M, Karl-Johan Persson.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.