Παράθυρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας, μετά τις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς

Παράθυρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας, μετά τις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς

Κινέζοι και αμερικανοί αξιωματούχοι βλέπουν την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το εμπόριο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, αφού ο Πρόεδρος Donald Trump πίεσε τα πράγματα, ανακοινώνοντας έναν τεράστιο νέο γύρο δασμών.

Ρεπορτάζ από το newmoney.gr

Αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν έναν κατάλογο κινεζικών εισαγωγών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν υψηλότερους δασμούς, ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Wang Shouwen δήλωσε ότι "όταν έχουμε ένα εμπορικό πρόβλημα, πρέπει να το συζητήσουμε." Ενώ αυτό συνέβη εν μέσω νέων απειλών αντιποίνων από το Πεκίνο, συμφωνεί με κάποια προθυμία της ομάδας Trump να επαναλάβει τις συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τη σκέψη της διοίκησης.

Οι επικοινωνίες μεταξύ των ανώτερων στελεχών των κυβερνήσεων Trump και Xi τίθενται σε δοκιμασία, καθώς ένας τρίτος γύρος επίσημων διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε με ελάχιστες ενδείξεις συμφωνίας στις αρχές Ιουνίου. Οι Η.Π.Α. προωθούσαν ένα σχέδιο για να επιβάλουν 25% δασμούς σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια κινεζικών εξαγωγών την περασμένη εβδομάδα, υποκινώντας αντίποινα από το Πεκίνο. Η πιο πρόσφατη εξαγγελία του Trump απειλεί να προωθήσει τον εμπορικό πόλεμο σε νέα πεδία, με την Κίνα να περιορίζεται στη χρήση δασμών για αντίποινα. Ωστόσο, η κυβέρνηση (του Πεκίνου) έχει δεσμευθεί να απαντήσει.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.