Προς τη χειρότερη χρονιά της μεταπολεμικής της ιστορίας οδεύει η Danske Bank

Προς τη χειρότερη χρονιά της μεταπολεμικής της ιστορίας οδεύει η Danske Bank

Η φετινή χρόνια ίσως και να αποβεί η χειρότερη στη μεταπολεμική ιστορία της Τράπεζας της Δανίας (Danske Bank). Έως τώρα μέσα στο 2018 η τράπεζα έχει απολέσει το 1/4 της χρηματιστηριακής της αξίας. Οι μοναδικές φορές τις τελευταίες τρεις δεκαετίς που η τράπεζα κατέγραψε τόσο κακές επιδόσεις ήταν το 2008 (παγκόσμια οικονομική κρίση) και το 2011 (κρίση ευρωζώνης).

 

Ρεπορτάζ από το newmoney.gr

 

Σήμερα οι μετοχές της Danske βούτηξαν μέχρι και 11% μετά και τα απογοητευτικά της αποτελέσματα β' τριμήνου, κυρίως λόγω αδύναμων επιδόσεων στον τομέα trading. Μάλιστα η διοίκηση προβλέπει ότι τα κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο της προηγούμενης εκτίμησης.

 

Μαζί με τη σημερινή πτώση, οι συνολικές απώλειες για το 2018 αγγίζουν τα 10 δισ. δολάρια. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας εμφάνισε καθαρά κέρδη τριμήνου ύψους 4,23 δισ. κορόνων Δανίας (663,9 εκατ. δολαρίων) μειωμένα κατά 12% σε σχέση με τις 4,79 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο. Η τράπεζα αναμενόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 4,58 δισ. κορόνων Δανίας.

 

Στο μεταξύ οι επενδυτές αναρωτιούνται πόση ζημιά ακόμη θα προκαλέσει ένα σκάνδαλο για ξέπλυμα χρήματος (το οποίο όλο και «βαθαίνει») στη μετοχή της τράπεζας, η οποία έχει βουτήξει δύο φορές περισσότερο από ότι ο δείκτης Bloomberg για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές φέτος.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.