Οι ειδήσεις των 16:00 (05/10/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (05/10/2017)

-Σε κίνδυνο κατάσχεσης των καταθέσεων τους αλλά και περιουσιακών στοιχείων, βρίσκονται χιλιάδες πολίτες, ακόμη και αυτοί που χρωστούν μικροποσά στο Δημόσιο. Το επόμενο διάστημα, η εφορία θα κάνει «επιδρομή» σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.
-Μέσα στον Οκτώβριο θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να ρυθμίσουν το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών που εκκρεμούν, σε έως 120 δόσεις με «κούρεμα» των προσαυξήσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Έφη Αχτσιόγλου εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να «χαρίσει» και μέρος των ασφαλιστικών εισφορών, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμους.
-Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων. Παράλληλα, οι αλλαγές που εξετάζονται θα είναι οριακές και στοχεύουν στη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους, αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.