Οι ειδήσεις των 16:00 (31/10/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (31/10/2017)

-Ασφαλιστική ενημερότητα θα δίνει ο ΕΦΚΑ σε όσους μη μισθωτούς (επαγγελματίες, αγρότες, μπλοκάκια) κατέβαλλαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και έπειτα κάθε μήνα την ελάχιστη εισφορά (σ.σ. 168 ευρώ), σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.Ωστόσο, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις αρχικές δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας, ασφαλιστική ενημερότητα θα μπορούσε να δοθεί ακόμη και με μερική καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών (δηλαδή και με ποσά κάτω των 168 ευρώ).
-«Ό,τι έχει παρακρατηθεί θα επιστραφεί μαζί με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου» επισήμανε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημήτρης Τσακίρης στον Αθήνα 9.84 για το θέμα της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων εισφορών στους συνταξιούχους. «Τέλος Νοεμβρίου μαζί με τη σύνταξη τους οι δικαιούχοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό και το όποιο ποσό τους έχει παρακρατηθεί από 1.1.12 μέχρι 30.6.16» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα ποσά που θα επιστραφούν δεν θα είναι έντοκα και ότι στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος -συνταξιούχος έχει αποβιώσει το ποσό θα εισπράξουν οι νόμιμοι κληρονόμοι.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.