Οι ειδήσεις των 16:00 (03/11/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (03/11/2017)

-Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στις βασικές δημοσιονομικές προβλέψεις συγκριτικά με το προσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι το «κοινωνικό μέρισμα» για τη φετινή χρονιά θα κινηθεί στα επίπεδα του 1,1 δισ. ευρώ κατ’ ελάχιστον, η εκτίμηση για το πρωτογενές πλεόνασμα της φετινής χρονιάς θα παραμείνει στο επίπεδο του 2,2%, ενώ για το 2018 ο στόχος θα είναι και πάλι οριακά υψηλότερος από το 3,5%.Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει δαπάνη 800 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα.
-Ακίνητα φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πλειστηριάσει, εκτός από τις τράπεζες, και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων . Οι φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο είναι περίπου 4 εκατ. και σε περίπου 970.000 από αυτούς έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και τραπεζικών υπολοίπων. Πολλοί θα αρχίσουν να βλέπουν και τα ακίνητά τους να δεσμεύονται από την εφορία. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι θα εισπραχθούν τα 46,85 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων που έχει "χρεώσει" το υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού.
-Οριστική απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα έχουν όσοι κάτοχοι ΙΧ επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην εφορία, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, δηλώνοντας «ακινησία».Επί της ουσίας, ουδεμία ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος στα τέλη κυκλοφορίας. Και για το 2018, τα τέλη θα παραμείνουν ακριβά κυρίως για όσους κατέχουν Ι.Χ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.