Οι ειδήσεις των 16:00 (06/12/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (06/12/2017)

-O γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί νέα ρύθμιση αποπληρωμής για όσους έλαβαν τραπεζικά δάνεια με επιτόκιο επιδοτούμενο από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά ως και 40.000 οικογένειες, επισήμανε ο κ.Νεφελούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για 83.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ με συνολικά χρέη πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.Το σχέδιο προβλέπει τα εξής: το χρέος ως 6.000 θεωρείται ότι έχει αποπληρωθεί και όσοι δανειολήπτες έχουν καταβάλει το 60% του ποσού θεωρείται ότι έχουν εξοφλήσει το δάνειο. Επίσης παρέχεται έκπτωση στο 15% και επιπρόσθετο 10% για τις ευάλωτες ομάδες.
-Έτοιμη είναι η κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου 2018 του ευνοϊκού καθεστώτος του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου που θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων σε δεκάδες αγαθά και υπηρεσίες. Η λύση που εξετάζεται είναι η ενίσχυση των νησιών μέσω επενδύσεων ειδικά σε αυτά που τις χρειάζονται περισσότερο. Άλλωστε, οι δανειστές εκτιμούν ότι ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης των νησιωτών, δεδομένου ότι η διατήρηση δύο ταχυτήτων στον ΦΠΑ δημιουργεί γραφειοκρατία και αυξάνει τη φοροδιαφυγή.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.