Οι ειδήσεις των 16:00 (22/12/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (22/12/2017)

-Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν την Κυριακή από τη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών, με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών.Πρόκειται για τη μεγάλη λοταρία του έτους η οποία θα αφορά τις δαπάνες των φορολογουμένων για τους δέκα μήνες του 2017 (συμπεριλαμβανομένου και του Νοεμβρίου) κατά την οποία θα διανεμηθούν από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς. Πριν την διενέργεια της κλήρωσης θα μπορούν οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν με πόσους και ποιους λαχνούς συμμετέχουν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
- Ορατός είναι ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των επικουρικών συντάξεων, τους επόμενους μήνες.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού, οι νέες επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν κατά 22%, μεσοσταθμικά.Το 2019, θα περικοπούν και οι εναπομείνασες προσωπικές διαφορές, έως ποσοστού 18%.Σε κάθε περίπτωση, ο νέος τρόπος υπολογισμού θα λειτουργήσει ως μόνιμος μηχανισμός συνεχούς μείωσης των επικουρικών συντάξεων, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους οικονομικούς δείκτες (οικονομική ύφεση ή ανάπτυξη, ανεργία, μισθοί και γήρανση πληθυσμού).

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.