Οι ειδήσεις των 10:00 (28/12/17)

Οι ειδήσεις των 10:00 (28/12/17)

Μέχρι αύριο Παρασκευή έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες των ΙΧ να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, τα οποία είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Μέχρι αύριο και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στις εφορίες οι κάτοχοι των οχημάτων που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους. 

=

Από τα γκισέ των τραπεζών και της εφορίας καλούνται να περάσουν οι φορολογούμενοι μέχρι αύριο , για να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις του 2017.

=

Δεν αποκλείει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό ο Πάνος Καμμένος ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες επανέλαβε τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

=

Στη διάθεση έκτακτου μερίσματος με δικαιούχους τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με διαδικασίες-εξπρές σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά τη σεζόν 2016-2017. Το ύψος του επιδόματος θα αντιστοιχεί στο 50% της περσινής επιδότησης και θα φτάνει έως και τα 313 ευρώ.

=

Για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 δεσμεύτηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο»  ενώ έκανε λόγο για εξεύρεση λύσης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, που έχασαν το ΕΚΑΣ.

=

Σε επίπεδα υψηλότερα του στόχου διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στο εντεκάμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, το πρωτογενές αποτέλεσμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017 διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4.6 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πλεόνασμα 3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι για την ίδια περίοδο το 2016 είχε διαμορφωθεί σε 5.7 εκατ. ευρώ.

=

Mε σαρωτικές αλλαγές μπαίνει το 2018 για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους καθώς ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης, καθώς και ένας νέος κύκλος κινητικότητας με αποσπάσεις και μετατάξεις. Πρόκειται για αλλαγές που είχε προαναγγείλει η υπουργός Διοικητικής Ολγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής. Όπως είχε πει η υπουργός «στα τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα».

=

Στο στόχο «Καλυψώ» έχει φτάσει το γεωτρύπανο όπου ξεκινούν οι ετοιμασίες για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Η διαδικασία της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα ακολουθήσει μια ακόμα γεώτρηση από την ΕΝΙ, στο τεμάχιο 3, στο στόχο «Σουπιά».

=

Η αγωνία κορυφώνεται σήμερα κυρίες και κύριοι για τους 170 εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ καθώς συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό της συμβούλιο προκειμένου να αποφασίζει αν θα προχωρήσει σε αναγκαστική πτώχευση της επιχείρησης.

=

Την είσοδο της Morgan Stanley στο μετοχικό κεφάλαιο της «Κορρές» ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Κορρές .

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.