Οι ειδήσεις των 16:00 (22/1/2018)

Οι ειδήσεις των 16:00 (22/1/2018)

-Οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται το ύψος των φορολογικών τους οφειλών, όπως κάνουν και σήμερα, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών αριθμών στο taxisnet και θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα άμεσης πληρωμής με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.Οι φορολογούμενοι θα εισαγάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους και η πληρωμή θα ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής θα ενημερώνεται το taxisnet και θα εμφανίζεται η σχετική εξόφληση της φορολογικής υποχρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιλέγουν να πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να περιμένουν έως και τρεις ημέρες προκειμένου να φανεί η πληρωμή τους στο taxisnet όταν πληρώνουν μέσω τραπέζης. Αυτή η καθυστέρηση έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.Με την πληρωμή απευθείας στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα γλιτώνουν οι φορολογούμενοι και τις προμήθειες που συνεπάγεται η πληρωμή στα τραπεζικά γκισε.
-Παγίδες υπερφορολόγησης κρύβουν φέτος τα τεκμήρια της εφορίας για εκατομμύρια φορολογούμενους που κατά τη διάρκεια του 2017 απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Αν οι φορολογούμενοι δεν προσέξουν, τα τεκμήρια θα προσδιορίσουν τα φορολογητέα εισοδήματά τους σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τα πραγματικά, με συνέπεια να χρεωθούν με υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.