Οι ειδήσεις των 16:00 (29/03/2018)

Οι ειδήσεις των 16:00 (29/03/2018)

-Σήμερα ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει το επίδομα συνολικά σε 727.000 οικογένειες της πρώτης δόσης του 2017. Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Α21, όπου θα υποβάλλονται ψηφιακά οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού, με νέα διαδικασία, θα είναι διαθέσιμη στους δικαιούχους το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου. Η λειτουργία της νέας πλατφόρμας θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις. Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο η επεξεργασία των αιτήσεων και συνολικά η διαδικασία θα επισπευστεί σημαντικά..Το Επίδομα Παιδιού θα πληρώνεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί το 2018 και θα αφορά τα εισοδήματα του 2017, ώστε να προκύψουν οι τυχόν απαραίτητοι συμψηφισμοί.
-Για την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μετατίθεται η περικοπή της σύνταξης σε χιλιάδες εργαζόμενους συνταξιούχους, γιατρούς ή μηχανικούς με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.Στην πράξη, δίνεται νέα παράταση έως τις 31 Αυγούστου του 2018 σε όσους γιατρούς και μηχανικούς είναι συνταξιούχοι και παράλληλα εργάζονται και είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, το ΤΣΜΕΔΕ ή το ΤΣΑΥ.Αναλυτικά, η παράταση δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, που αφορά τους διπλο-ασφαλισμένους μηχανικούς και γιατρούς που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από 13.05.2016 μέχρι 31.12.2017 μόνο στον ένα φορέα (Δημόσιο ή ΕΤΑΑ) και συνεχίζουν να εργάζονται και να ασφαλίζονται στον δεύτερο φορέα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.