Συνέντευξη Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της  ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αποκλειστικό θέμα την εθνική τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

 

Ρεπορτάζ από το iefimerida.gr

Οι πολίτες δεν χρεώνουν στην κυβέρνηση μόνο ανικανότητα αλλά και θράσος και κυνισμό σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας από την ηγεσία του Αρείου Πάγου να αναθέσει σε εφέτη εισαγγελέα τη διεξαγωγή της έρευνας. «Έχω βάσιμες υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης, έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα διερευνήσει τα πάντα και οι ευθύνες θα αποδοθούν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θα κάνει τα πάντα για να καταλογιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν. "Αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δεν βλέπω το λόγο για εξεταστική επιτροπή που θα καταλήξει σε κομματική αντιπαράθεση", πρόσθεσε.

« Οι Έλληνες ζητούν να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Θέλουν ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειες τους  και την περιούσια τους. Όχι άλλη στάχτη. Αναλαμβάνω από σήμερα την ευθύνη, δεν είμαι μόνος, έχω την ομάδα νέων και ικανών ανθρώπων για να αλλάξουμε την πολιτική προστασία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί.  

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσωπα που έχουν τις ευθύνες για την τραγωδία ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα τους. «Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κα  Δούρου, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας είναι τα πρόσωπα που έχουν ευθύνη, πέραν του κ. Τσίπρα. Ποιος έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια επόμενη καταστροφή»;

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.