Οι ειδήσεις των 13:00 (08/07/2016)

Οι ειδήσεις των 13:00 (08/07/2016)

Στη Βαρσοβία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Το ΝΑΤΟ συνεδριάζει με στόχο την «επίδειξη αποφασιστικότητας» στην ανατολική Ευρώπη με το βλέμμα προς τη Μόσχα -με πιο απτή κίνηση την αποδοχή των αιτημάτων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών για εγκατάσταση δυνάμεων.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, βάζοντας «τέλος» στο αρνητικό σερί των 39 συναπτών μηνών.

Σε αναβρασμό βρίσκεται το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Εντός συνόρων, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ μετά τη σύσταση του νέου ΔΣ του ΤΧΣ, δηλαδή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αναμένεται να γίνουν και οι αλλαγές στα ΔΣ των ελληνικών τραπεζών.

Σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο Γ. Ντάισελμπλουν δηλώνει ότι τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών δεν μπορούν να διορθωθούν αψηφώντας την οδηγία και τους νέους κανόνες για το bail in.

Την εφαρμογή - εντός του 2016 - μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προανήγγειλε, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Γ. Ντάισελμπλουμ το είχε τοποθετήσει όχι νωρίτερα από το 2018.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.