Οι ειδήσεις των 10:00 (01/12/2015)

Οι ειδήσεις των 10:00 (01/12/2015)

Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προωθούν οι ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στο Παρίσι.

Προς το παρόν, έχουν ακουστεί μόνο ευχολόγια και προτροπές για να βρεθούν τρόποι που θα περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας παγκοσμίως. Πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρήσει από το Παρίσι, επισκέφθηκε το στάδιο Μπατακλάν, όπου 90 άτομα σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις τζιχαντιστών στις 13 Νοεμβρίου.

Εντός συνόρων, η κυβέρνηση ξεκινά το πολιτικό μασάζ σε βουλευτές για τη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα μέτρα, αλλά και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στην ΚΟ του κόμματος, αλλά και το βράδυ στο συνέδριο Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που διοργανώνει το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, θα διακόπτουμε και θα συνδεόμαστε με τη δεύτερη και τελευταία μέρα του συνεδρίου, καθώς στο βήμα αναμένεται να βρεθούν κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής οικονομίας, από την τραπεζικό κλάδο και την πραγματική οικονομία.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συγκροτεί ειδική επιτροπή για το χρέος, ενώ αποσαφηνίζεται και ο ρόλος του νέου ταμείου των ιδιωτικοποιήσεων.

Εντός των επόμενων 15 ημερών, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αυτοκαταγγελία όσων έχουν μαύρο χρήμα, αλλά και για το περιουσιολόγιο. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.