Οι ειδήσεις των 15:30 (07/01/2016)

Οι ειδήσεις των 15:30 (07/01/2016)

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε επενδυτές και αναλυτές για την πορεία των αγορών με πολλούς να κάνουν λόγο για μια δεύτερη χρηματοπιστωτική κρίση, όμοια με αυτή του 2008, μετά τη δεύτερη, μέσα σε μια εβδομάδα, διακοπή της συνεδρίασης στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Η Κίνα καταγράφει το χειρότερο ξεκίνημα χρηματιστηριακής χρονιάς στην ιστορία, καθώς η αγορά υποχώρησε και πάλι σήμερα κατά 7%, μετά την απόφαση της Λαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε νέα υποτίμηση του γουάν, μειώνοντας το επιτόκιο αναφοράς.

Στην πτώση συμμετέχουν και οι ευρωπαϊκές μετοχές με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να υποχωρεί 3,6% σε χαμηλό τουλάχιστον 4 μηνών.

Σε πολιτικό επίπεδο, το θέμα των εργοδοτικών εισφορών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός με την ηγεσία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ ενόψει της προώθησης στη Βουλή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων φέρονται να προκρίνουν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών συνολικά κατά μία μονάδα με επιμερισμό 50-50 σε εργοδότες και εργαζόμενους και με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.