Οι ειδήσεις των 15:30 (10/06/2015)

Οι ειδήσεις των 15:30 (10/06/2015)

Στάση αναμονής πέριξ του επιπέδου των 770 μονάδων κρατάει από το ξεκίνημα σήμερα η αγορά, ενόψει της τριμερούς συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας, μια συνάντηση που την ύστατη ώρα μεταβλήθηκε σε μίνι – θρίλερ με το πρακτορείο Reuters να αμφισβητεί ακόμα και το κατά πόσον αυτή θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Για την ακρίβεια, νέο μπλόκο στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να θέτουν οι Ευρωπαίοι καθώς η Κομισιόν και οι θεσμοί ζητούν την ύστατη ώρα περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και περισσότερα έσοδα από το ΦΠΑ. Αυτό προκύπτει απ' το σημερινό Briefing που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες για να υπάρξει αργότερα σήμερα συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Σε ότι αφορά δε ενδεχόμενη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα παρέπεμψε στους ίδιους τους ηγέτες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη πάντως στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε τις εργασίες του, στο ξενοδοχείο Sofitel, το 4ο Επενδυτικό Φόρουμ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Για το φετινό roadshow στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν 20 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν με διαχειριστές κεφαλαίων σε συνολικά 460 ραντεβού.

Τέλος, νωρίτερα το μεσημέρι το Δημόσιο άντλησε κάποια κεφάλαια από τις αγορές. Συγκεκριμένα, ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 2,925 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. Από τα τρίμηνα έντοκα άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,70% (ίδιο με την προηγούμενη δημοπρασία) και από τα 6μηνα 1,625 δισ. με επιτόκιο 2,97%.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.