Οι ειδήσεις των 10:00 (17/05/2016)

Οι ειδήσεις των 10:00 (17/05/2016)

Σε ενεργειακό κόμβο στη νοτιοανατολική Ευρώπη καθίσταται η Ελλάδα με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω της χώρας μας στην αγορά της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει στη Θεσσαλονίκη την έναρξη κατασκευής του αγωγού παρουσία του αρμόδιου ευρωπαίου επιτρόπου.

Κλείδωσε η μορφή του αυτόματου κόφτη. Ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος κάθε φορά που θα εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός.

Το ΔΝΤ διέρρευσε πριν από λίγο τις προτάσεις του για το ελληνικό χρέος, πιέζοντας περισσότερο την Ευρώπη για συνολικές αποφάσεις στο Eurogroup της 24ης Μαίου. Προτείνει η Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο μέχρι το 2040.

H KKR αναλαμβάνει τη διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους 1,2 δις. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα euro2day, είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της συμφωνίας KKR και Eurobank, Alpha Bank, με στόχο την ανάθεση προβληματικών δανείων μεγάλων επιχειρήσεων. Στα 2 δις είναι ο φετινός στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Στο Παρίσι σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτη συνάντηση με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.