Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ 415.00 επιχειρήσεις

Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ 415.00 επιχειρήσεις

Η απαλλαγή ισχύει για επιχειρήσεις με έσοδα έως 10.000 ευρώ

Μικρές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ απαλλάσσονται από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

Το μέτρο είναι προαιρετικό και αφορά 415.000 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την τροπολογία, όσοι επιλέξουν την απαλλαγή αυτομάτως στην επόμενη χρήση εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς απόδοσης του ΦΠΑ.

Δεν απαλλάσσονται όμως ακόμα και αν έχουν ακαθάριστα έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ: οι αγρότες που υπάγονται σε ειδικό καθεστώς, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν είναι εγκαταστημένοι στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η απαλλαγή υποβολής δήλωσης και καταβολής του φόρου θα μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων κατά περίπου 430 εκατ. ευρώ.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.