Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (22/03/2016)

Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (22/03/2016)

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί ούτε να συμψηφιστεί με οποιαδήποτε οφειλή προς το δημόσιο. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Στο σχετική έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτή, σημειώνεται ότι "στη με αρ. πρωτ. ΠΟΛ.1262/10.12.2015 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 9 του άρθρου 5 της Απόφασης αυτής ρητά ορίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης δεν απορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Έτοιμο να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα ορίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορούν να εξοφλούν φόρο κληρονομιάς για ακίνητα όχι με χρήμα, αλλά με τα ίδια τα ακίνητα που κληρονομούν. Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή η εγκύκλιος θα ορίζει προϋποθέσεις και διαδικασίες για την υλοποίηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που είχε περάσει από τη βουλή το 2014. Σύμφωνα με αυτήν τη διάταξη οι φορολογούμενοι που κληρονομούν ακίνητα για τα οποία έχουν αδυναμία εξόφλησης του σχετικού φόρου κληρονομιάς, θα έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από το φόρο εφόσον εκχωρήσουν το κληρονομούμενο ακίνητο ή κάποιο άλλο ακίνητο που διαθέτουν στο δημόσιο.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.