Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (11/03/2016)

Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (11/03/2016)

Κατάργηση του σημερινού συστήματος έκπτωσης φόρου ύψους 2.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους έβαλαν αιφνιδιαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα οι δανειστές ζητώντας αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο σε χαμηλότερα όρια. Οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι το ισχύον σύστημα της έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ η οποία οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο 9.500 ευρώ αλλά φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα, δίνει κίνητρο απόκρυψης εισοδημάτων προκειμένου να μην χάνεται το αφορολόγητο. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση των δανειστών για αφορολόγητο κινείται πέριξ των 5.000 ευρώ.Η κυβέρνηση παρουσίασε τη δική της πρόταση με βάση την οποία τα φορολογικά βάρη διευρύνονται για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου το Σάββατο.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα, παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά αυτή είναι η «απόλυτη κόκκινη γραμμή».Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» ο υπουργός έθεσε τα τέσσερα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι με τους δανειστές όσον αφορά το ασφαλιστικό, αλλά και τις «απόλυτες κόκκινες γραμμές» της ελληνικής πλευράς.Η επόμενη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.