Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (01/03/20106)

Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (01/03/20106)

Τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι οι δωρεές από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα τυγχάνουν απαλλαγής από τον ΦΠΑ, ενώ όσον αφορά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου.

Αλλαγές αναμένονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου καθώς όπως όλα δείχνουν θα μετράνε σχεδόν όλες οι αποδείξεις στην εφορία.Μεγάλες ανατροπές φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για το αφορολόγητο και θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με τη φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2016.Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις παρακάτω αποδείξεις: 1) Εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έξοδα ταξί, εισιτήρια πλοίων, αεροπλάνων και τρένων, 2) Λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, 3) Δόσεις δανείων, 4) Ενοίκια5) Ιατρικές δαπάνες που δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα6) Φαρμακευτικές δαπάνες.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.