Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (11/02/2016)

Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (11/02/2016)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προωθεί διάταξη η οποία θα απαλλάσσει από φόρους τους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα το προηγούμενο έτος.Η διάταξη θα είναι η εφαρμογή και για το φορολογικό έτος 2015 της ευνοϊκής διάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015 με την οποία προβλεπόταν ότι τα τεκμαρτά εισοδήματα αυτών των περιπτώσεων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με φόρο και προκαταβολή φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, όχι όμως χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στα τέλη του 2016 ή ακόμα και στις αρχές του 2017 τοποθετείται χρονικά η λειτουργία της εφαρμογής για το περιουσιολόγιο, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών καθώς η καθυστέρηση κατάθεσης των σχετικών διατάξεων και η τεχνική αδυναμία του υφιστάμενου ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, καθιστούν δύσκολη την δημιουργία του περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων. Η Γενική Γραμματεία Εσόδων δεν έχει, προς το παρόν, καμία ενημέρωση για τα δεδομένα που θα εισαχθούν στον φάκελο του κάθε φορολογούμενου και δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει ακόμα αν η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Τα στελέχη της Γραμματείας αναφέρουν ότι το σύστημα θα επιβαρυνθεί περισσότερο και ίσως να δημιουργηθούν προβλήματα στις υπάρχουσες εφαρμογές.

Έντεκα ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεση τους όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του νόμου 4305/2014 προκειμένου να καταβάλουν τη δόση τους εμπρόθεσμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΕ την Δευτέρα 22.2.2016 καταβάλλονται οι δόσεις ρύθμισης Ν.4305/2014, μέσω Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού (πάγια εντολή).Οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της Τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση:- τυχόν καθυστερούμενης της 21.1. 2016, με επιπλέον προσαύξηση 2% ή της 21.12.2015, με επιπλέον προσαύξηση 4% της δόσης στις 22. 2. 2016

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.