Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (17/12/2015)

Οι φορολογικές ειδήσεις της ημέρας (17/12/2015)

Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει από το Νοέμβριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα ισχύσει και για τα χρέη προς το Δημόσιο, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών. Με αφορμή την έναρξη διαδικασιών κατάσχεσης (λόγω των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, που από 1.11.2015 έχουν τεθεί ξανά σε εφαρμογή), το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι πολιτική της κυβέρνησης «είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, με σαφή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια». Άμεσα, όπως επισημαίνεται, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση και για τα χρέη στο Δημόσιο, ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.«Τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή βασίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, το οποίο νομοθετήθηκε πριν το 2015», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα συνεχίσουν να μπορούν να συμψηφίσουν τα χρέη τους, έως 20.000 ευρώ, με 40 δόσεις επί των μελλοντικών συντάξεών τους. Πιο συγκεκριμένα, επανέρχεται το ανώτατο όριο παρακράτησης μέχρι 20.000 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων μέχρι 40 για όλες τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από τις 17 Οκτωβρίου 2015 και αργότερα, βάσει εγκυκλίου της διοίκησης του ΟΑΕΕ.

Παρατείνεται έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του α' εξαμήνου 2015.Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τριμηνιαίων – εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.