Οι ειδήσεις των 13:00 (27/05/2016)

Οι ειδήσεις των 13:00 (27/05/2016)

Στη χώρα μας μεταβαίνει μετά από 10 χρόνια ο Ρώσος Πρόεδρος, σε μία ιστορική επίσκεψη, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο όπου θα παραβρεθεί στο Άγιο Όρος. Επί ποδός βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί και σαφώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν ο Ρώσος πρόεδρος και η συνοδεία του, από το αεροδρόμιο μέχρι την Ηρώδου Αττικού.

Διευκρινίσεις τώρα για τις αποφάσεις του Eurogroup έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε ότι η αξιολόγηση τελείωσε και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν ενώ για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση από το Eurogroup και τους θεσμούς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Η Κ. Λαγκάρντ από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο του G7 στην Ιαπωνία, επανέλαβε ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η βιωσιμότητα του χρέους είναι βασικές προϋποθέσεις για να συνεχίσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παρέμβαση πάντως για το ελληνικό θέμα, είχαμε και από το Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει στον οικονομικό τομέα.

Στα του προσφυγικού σημαντική είναι η εξέλιξη ότι ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη για την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό και την μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.