Οι ειδήσεις των 10:00 (09/03/2017)

Οι ειδήσεις των 10:00 (09/03/2017)

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Βλέπουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ωστόσο ζητήματα όπως οι συντάξεις και το αφορολόγητο έχουν μείνει στην άκρη για να μην υπάρξει εμπλοκή.

«Συνεχίστηκε η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και κλείνουμε θέματα», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά από τη νέα μαραθώνια συνάντηση.

Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων κράτησε ως τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα και φαίνεται ότι όλοι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν όσα περισσότερα θέματα γίνεται. Έτσι ορίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα στις 14.00.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο:
*Έγιναν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα-αντίμετρα, όπως για το ποια είναι τα θετικά μέτρα είτε στο σκέλος των δαπανών είτε στο σκέλος των εσόδων. Υπάρχει συμφωνία σε σχεδόν όλο το «πακέτο» των θετικών μέτρων, με 1-2 διαφορές, όπως π.χ. πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος.
*Στα εργασιακά, που επίσης συζητήθηκαν, υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το ΔΝΤ.
*Το θέμα του αφορολόγητου δεν έχει συζητηθεί ακόμη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ: EΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, έκλεισε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Έγινε γνωστό ότι θα «κουρεύεται» ο ΦΠΑ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δεν θα «κουρεύονται» οι ασφαλιστικές εισφορές.
 
Σημειώνεται ότι το σημερινό EuroWorking Group (21.00 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, ότι ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» και για το λόγο αυτό «πρέπει να ευνοήσουμε τις επενδύσεις και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Ταμείο Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας, σε συνάντηση με φορείς της Δ. Μακεδονίας, στο Διοικητήριο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με το Ταμείο Ανάπτυξης στόχος είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, ιδίως εκείνων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Α.Ν., κ.ά.), αλλά και να ενθαρρυνθούν επενδύσεις γενικότερα στην περιοχή. Υπενθύμισε, ακόμη, ότι είχε αναφερθεί στη δημιουργία του Ταμείου αυτού πριν από έξι μήνες στη ΔΕΘ.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Τη σημαντικότητα της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλος Μελάς τόνισε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη, όπου μιλώντας στην εκδήλωση, εξήρε τους αγώνες των πολιτών που συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι οι κοινωνικές δράσεις, καθώς όπως είπε η ποιότητα ζωής δεν χωρά σε στατιστικές και αριθμούς.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΚ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις 10:00 ώρα Ελλάδος θα συναντηθεί με την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και στις 15:30 με τον κ. Στόλτενμπεργκ.

Επίσης στο περιθώριο της συνόδου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΕΟΣ CEO ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Χρήστος Μεγάλου επιλέχθηκε για νέος CEO στην Πειραιώς, μια θέση που παρέμενε κενή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα τον Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος διαθέτει πολυετή καριέρα σε ανώτατες θέσεις ελληνικών και ξένων τραπεζικών και επενδυτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων η Credit Suisse και η Eurobank.

ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA

Χάκερ μπορούν να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμη και έξυπνες τηλεοράσεις.

Αναζητούνται οι υπαίτιοι της διαρροής των εγγράφων της CIA.

Σε έρευνα για τις διαρροές σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι πρακτορές της, προχωρά η αμερικανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών. Από τις διαρροές φαίνεται ότι το αμερικανικό προξενείο στη Φραγκφούρτη ήταν το μέρος που χρησιμοποιούνταν ως βάση για τις καταγγελθείσες υποκλοπές από την CIA.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ VW ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

Εξηγήσεις για το σκάνδαλο dieselgate, με εμπλεκόμενη την γερμανική εταιρεία VW, κλήθηκε να δώσει η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ.

Οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν σε 35 δισ. ευρώ το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η VW για πρόστιμα, αγωγές και για την ανάκληση των οχημάτων που έχει εφοδιάσει με παράνομο λογισμικό.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης ξεκινάει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), έχει επιλέξει τις πολλές ταχύτητες, δηλαδή το δικαίωμα αυτών που θέλουν να πάνε πιο μακριά σε ορισμένους τομείς να μπορούν να το κάνουν.

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έχουν μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να προετοιμάσουν μια δήλωση για το μέλλον της Ε.Ε., που θα υιοθετήσουν στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

O ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να είναι το φαβορί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. 

Με βάση τη δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο κ. Μακρόν θα κέρδιζε στο δεύτερο γύρο τη Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 60,5%.

Τον Μακρόν στηρίζει και ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού. 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.