Οι ειδήσεις των 16:00 (03/04/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (03/04/2017)

-Μέχρι το τέλος της ερ¬χόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από 6 εκατομμύρια φορολογουμένους. Οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο περίπου 3 μηνών για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση καθώς η προθεσμία, όπως έχει δηλώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, λήγει στις 15 Ιουλίου.Τα φορολογικά έντυπα έχουν εκδοθεί ενώ στο Taxisnet βρίσκονται ήδη τα στοιχεία των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και οι βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2016. Και φέτος είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί που αφορούν τους μισθούς, τις συντάξεις, τους παρακρατούμενους και αναλογούντες φόρους, τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τους τόκους των καταθέσεων και τα ποσά που κατέβαλαν το 2016 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
- Στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων μεταποίησης τροφίμων και ποτών, προχωράει το υπουργείο Οικονομίας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, Αλέξη Χαρίτση.Η κυβερνητική πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους, με μία απλή γνωστοποίηση, καθώς πλέον, τα δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές.
-Σκληρός θα είναι ο συμβιβασμός με τους δανειστές για τους συνταξιούχους καθώς οι περικοπές θα είναι δυσβάσταχτες και θα μπορούν να φτάσουν έως και το 30%.Το θέμα των περικοπών στις συντάξεις και του χρόνου που θα γίνουν αυτές εμποδίζει και την τελική συμφωνία και την επιστροφή των δανειστών. Η συμφωνία προβλέπει την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις 900.000 συνταξιούχων (σε σύνολο 2,2 εκ. καταβαλλόμενων συντάξεων) που εισπράττουν άνω των 600-700 το μήνα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.