Οι ειδήσεις των 16:00 (13/04/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (13/04/2017)

Κυβερνητικό στόχο αποτελεί να υπάρξει ένα «ταβάνι προστασίας» -ένα ανώτατο όριο μείωσης- ώστε να μην υποστούν οι συνταξιούχοι πολύ μεγάλες περικοπές, καθώς και να μην υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, που μίλησαν και για το πακέτο των αντίμετρων που θα εφαρμοστεί το 2019, υπό τον όρο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
-Τέλος στη συλλογή χάρτινων αποδείξεων για το αφορολόγητο, φέρνει απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή από 1/1/2017. Οι αλλαγές δεν αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις του 2016 που θα κατατεθούν εφέτος αλλά τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν από το 2017.
-Ιδιαίτερα βαρύς θα είναι φέτος ο λογαριασμός για τους φορολογουμένους (φορολογική δήλωση για εισοδήματα του 2016) σε σχέση πέρυσι (φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2015) καθώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφώνησε πέρυσι ο ΥΠΟΙΚ με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, βαρύτερο λογαριασμό, φέτος, θα κληθούν να πληρώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και μισθωτοί που είχαν εισόδημα και από ελεύθερο επάγγελμα, ενώ θα εφαρμοστεί και η πρώτη, μικρή σχετικά, μείωση του αφορολόγητου που είχε συμφωνηθεί πέρυσι γεγονός που θα επηρεάσει τους χαμηλόμισθους. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τις αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τα εκκαθαριστικά του 2017 τα οποία βασίζονται στη φορολογητέα ύλη του 2016.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.