Οι ειδήσεις των 16:00 15/05/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 15/05/2017)

-Η τεχνική συμφωνία κυβέρνησης-Θεσμών, φέρνει αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια. Συγκεκριμένα καταργούνται μια σειρά από επιδόματα, της ειδικής απασχόλησης, της εξομάλυνσης του χρόνου υπηρεσίας, της επιτελικής ευθύνης αλλά και των ειδικών συνθηκών.
-Ανατροπές με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο άρθρο 59 η διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει:Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή. Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Επίσης ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση, ο οποίος ορίστηκε για τον πλειστηριασμό.
-Ανατροπές στο πεδίο των φόρων φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή . Αναδρομικά από την 1-1-2017 καταργείται η έκπτωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες. Από την 1-1-2018 καταργείται η έκπτωση 1,5% που δίνεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος. Η κατάργηση αυτή συνεπάγεται μείωση των καθαρών αποδοχών των μισθωτών και συνταξιούχων με εισόδημα πάνω από το αφορολόγητο όριο από μερικά ευρώ το μήνα έως και δεκάδες ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Αναδρομικά από την 1-1-2017 μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα κλπ). Μειώνεται από την 1-1-2018 κατά 50% ή 58 εκατ. ευρώ το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης .Ορίζεται ότι ο φόρος διανυκτέρευσης που θα επιβληθεί σε όλα τα τουριστικά καταλύματα από την 1-1-2018 θα είναι ενιαίος 0,5 ευρώ ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση .Επίσης από την 1-1-2020 ή και το 2019 αν κριθεί ότι χρειάζεται προκειμένου να πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, μειώνεται η έκπτωση φόρου που δίνεται σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.