Οι ειδήσεις των 16:00 (18/05/2017)

Οι ειδήσεις των 16:00 (18/05/2017)

-Σε αλλαγή του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 13%, από 24%, για το σύνολο της αγροτικής δραστηριότητας από την 1η Ιουλίου, προβλέπει ρύθμιση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση.
-Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η εισπραξιμότητα του ασφαλιστικού χαρατσιού που έχει επιβληθεί σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυταπασχολούμενους μπλοκάκια και αγρότες από τις αρχές του 2017.Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, η εισπραξιμότητα τον Μάιο μειώθηκε στο 55% και το Υπερταμείο εισέπραξε περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ, έναντι του στόχου των 250 εκατ.ευρώ.
-Έλεγχος από την εφορία στην ακίνητη περιουσία και στο μετοχολόγιο των φορολογούμενων καθώς και στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί κάθε επιχείρηση ,επιχειρεί να αποκτήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.