Οι ειδήσεις των 13:00 (17/06/2016)

Οι ειδήσεις των 13:00 (17/06/2016)

Δόθηκε και η τυπική έγκριση από τον ESM για την δόση των 7,5 δις ευρώ, η εκταμίευση των οποίων θα γίνει του Αγίου Πνεύματος.

Ετσι, πλέον στο επίκεντρο θα βρίσκεται από δω και στο εξής η ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, τόνισε ότι στρατηγικός στόχος είναι η «Δίκαιη Ανάπτυξη», την οποία περιέγραψε ως «ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εννοούσαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Υπέκυψε στα τραύματά της η 42χρονη βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ. Η αντιπαράθεση για το Brexit ωστόσο συνεχίζεται, αλλά, για σήμερα τουλάχιστον, η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ.

Ανακάμπτει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Μετά από ένα σερί απωλειών που έφτασαν το 15% περίπου, σήμερα ανακάμπτει, με κέρδη που αγγίζουν το 5%, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου.

Οι πολυσυζητημένες και πολυαναμενόμενες αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έρχονται. Μετά τη χθεσινή συνάντηση της Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Λούκας Κατσέλη με τη επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί, φαίνεται ότι θα έχουμε αλλαγές στη διοίκηση. Αλλαγές ωστόσο επίκεινται και στη διοίκηση της Attica Bank.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

sbc

Το SBC Business Channel είναι το μοναδικό οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει στην Ελεύθερη Τηλεόραση, με έμφαση στην Oικονομική, Επιχειρηματική και Χρηματιστηριακή Ενημέρωση. Το SBC παρέχει καθημερινή πληροφόρηση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, για θέματα επενδυτικής συνείδησης, φορολογικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.